Monday 6 December 2010

"In Canada, Mos Craciun vine mai repede!"




Nu stiu cum se face, dar David cand spune ceva, precum "zicala" din titlu, se fac toate luntre si punte si vorba cu pricina se adevereste! Sa vedeti cum!

La noi, in Canda, Craciunul a inceput de pe 1 Noiembrie! Si nu glumesc! A doua zi dupa ce am fost cu "Trick or treat"-ul ne-am pomenit asaltati de globulete, beteala, colinde si oameni din turta dulce. Pe deasupra, la nici o saptamana, am inceput sa observam pe la casele oamenilor luminitele si decoratiunile in forma de reni, oameni de zapada si chiar Mos Craicun! Si culmea!! Unii isi impodobisera si bradul (pe cel din casa, dar si pe ce din fata casei)!

Evident, ne-am gandit imediat la ce era de asteptat sa urmeze: cadourile!

Primul cadou care ne-a schimbat de-a dreptul situatia de aici a fost faptul ca eu mi-am gasit un job! DA, au reusit sa o fac si pe asta! :)

Si sunt foarte mandra, nu pentu job neaparat, ci pentru ca l-am obtinut din networking 100%! Am aplicat ce am invatat timp de 1 luna de zile la Tactics for Success si munca a dat si rezultate!

Sa vedti cum: m-am intalnit la o cafea cu o doamna foarte draguta, sa zicem ca o cheama X. Si am vorbit cu X vrute si nevrute, despre ea, despre mine, despre ce vreau sa fac... X a fost foarte amabila si mi-a dat 2 recomandari, dintre care si actuala mea "sefa", pe doamna Y. Dar pana sa ma vad cu doamna Y, a trebuit sa ii dau un email in care sa ma prezit cu tot tacamul... Y m-a rugat sa ii dau CVul meu, ceea ce am si facut, iar vreo 2 saptamani nu am mai avut nici un semn din partea ei (dar nu am disperat, ca stiu ca oamenii sunt foarte ocupati prin partile astea). Cand, in sfarsit, am primit email de la ea, m-a intrebat daca as fi interesata sa ma vad cu ea pentru ca i-a placut foarte mult CVul (auzi! daca as fi eu interesata sa ma vad cu ea! :)) pai nu eu o rugasem de la bun inceput?!). Am multumit in gand inca o data pentru luna aia cand am fost la curs (ca tot la Tactics am invatat si cum sa fac CVul in stil "canadian") si m-am dus frumusel la Starbucks in ziua stabilita.

In timpul intalnirii, Y continua sa imi puna intrebari ca de interviu, pentru ca la final sa imi spuna ca ar avea o oferta pentur mine... Iupii! Si iata ca m-am pricopsit cu o slujba part-time (deoamdata), la o companie (mica) de marketing, pe pozitia de Marketing Coordinator. :D Salariul e bunicel pentru inceput, asa ca nu ma plang! ;)

Alte mici "cadouri" pe care le-am "primit" de cand a inceput sezonul Craciunului, ar fi:
  • salbaticia locurilor
Nu o sa va vina sa credeti, dar noi, mai nou, facem concurs de cine vede cele mai multe animale salbatice. Iepuri sau veverite. Pana acum am vazut ceva iepuri albi (ocazional si cu varful urechilor de culoare neagra) care zburtau prin fata casei, pe la vecinu' prin curte, pe langa noi pe drum, dar si veverite negre, pe acoperisul casei de alaturi, sau gri, prin zapada din jurul brazilor. Daca nu ma credeti, iata urme de iepurasi!


  • o lampa foarte buna, abandonata de cineva la gunoi. Ura! S-a facut lumina si la noi pe hol!

  • un concert gratis (al unei orchestre formate numai din tube) de Craciun organizat la Northland Mall. Dirijorul este un prieten simpatic de la biserica Sf. Pius X-lea, unde mergem de obicei. Pe drum ne-am luat ragaz si am facut cateva poze simpatice.
Canadienii isi curata temeinic aleea din fata casei, pentru ca, daca Doamne fereste aluneci si te accidentezi, ii poti da in judecata.


A venit si Mos Craciun si a cantat la tuba :)

David exersa de zor, doar, doar o iesi vreun sunet (nu sunt sigura ca n-a iesit pe partea cealalta)!

  • o tunsoare noua pe care am afisat-o cu mandrie la petrecerea surpriza a lui Marylin.
In spate sunt Stella & Ron, cei care ne-au dat masa din bucatarie, in forma de octogon :)

Colectia impresionanta de lingurite a lui Clint & Marilyn,
luate de prin toate locurile din lume in care au fost
  • timp sa mergem la Chinook Centre. Din pacate aparatul era cam plin, asa ca nu am facut prea multe poze. Totusi, eu si David ne-am distrat de minune in magazinul LEGO unde am construit omuleti, vapoare, nisip, copaci si alte minunatii, in timp ce Radu facea niste shopping :D
La sfarsit ne-am suit in sania lui Mos Craciun si ne-am invartit in pas de colind impreuna cu calutii ce alcatuiau minunatul carusel din Chinook Centre. Radu nu a avut curaj sa se uite la noi, decat atat cat sa faca o poza (il apuca ameteala numai cand se uita, daramite sa se mai si urce in asa ceva).

Cand invarteala s-a terminat, toti copiii (sub varsta de 25 de ani! uraciosii!) au primit cate un nas de clovn! Bineinteles, ca David l-a si testat!

  • timp sa fac primul meu cozonac traditional romanesc, cu rahat turcesc si ingrediente canadiene. Nu a fost perfect, dar a fost bun. :)
Neavand ustensilele adecvate, unul a iesit relativ normal, cu un mare "T" pe mijloc (de la Tecuceanu, bineinteles! sa se stie cine l-a facut domne'!). Al doilea arata mai mult a placinta, dar tot in burtici a ajuns!
  • cadou pentru David, castigat la tragere la sorti la biserica! Este vorba de o cutie cu 50 de forme de animale pentru prajituri!
  • am descoperit un magazin grecesc absolut minunat, care se numeste Kalamata Grocery. E o chestie mica, putin mai mare decat sufrageria noastra din Romania, intesata de alimente, iar intre rafturi mai sunt inghesuite si turnuri de cutii cu borcane... A trebuit, literalmente, sa ma fac mica-mica pentru a putea iesi dintre randuri, fara sa sparg ceva! Hahaha! Dar a fost amuzant, alimentele sunt dementiale si am cheltuit lejer $50 pe: miere si dulceata de zmeura din Turcia, magiun de prune si frunze de vita de vie pentru sarmale din Croatia, varza pentru sarmale din Macedonia si.... cireasa de pe tort facuta in Bulgaria... priviti poza!
Scrie asa: "ROMANIAN ZACUSCĂ", cu "Ă"!

Si daca tot am ajuns la capitolul asta, trebuie sa va spun ca am facut si sarmale in premiera! E drept ca am folosit varza din Macedonia, frunze de vita de vie din Croatia (cumparate din magazin grecesc!), ingrediente din Canada si reteta + oala de lut din Romania!

Ca sa le savuram in adevaratul sens al cuvantului, i-am invitat la masa pe Marilyn si Clint. A fost o seara traditional romaneasca pe cinste. Au mancat pentru prima oara ca "apetizer" zacusca cu masline si crackers. Pentru felul principal au mancat, tot pentru prima oara, mamaliga cu sarmale, smantana si ardei iute. Cred ca le-a placut, ca au mai luat o portie. Din amandoua felurile. Oricum, daca nu le placea, aveam si un plan de rezerva. Pregatisem niste carne de pui cu piure de cartofi si castraveciori murati.

Radu i-a intampinat "romaneste" cu... paine si sare! (mai lipsea sa cante o hora si sa danseze o sarba:)) )

Tot in premiera a fost si pijamaua lui David.



Pentru un final grandios, iata varianta in versuri a postului in proza al lui Radu intitulat "Canicula..."

IT'S WINTER IN ALBERTA
AND THE GENTLE BREEZES BLOW
SEVENTY MILES AN HOUR
AT THIRTY-FIVE BELOW
OH HOW I LOVE ALBERTA
WHEN THE SNOW'S UP TO YOUR BUTT
YOU TAKE A BREATH OF WINTER AIR
AND YOUR NOSE GETS FROZEN SHUT
YES, THE WEATHER HERE IS WONDERFUL
SO I GUESS I'LL HANG AROUND
I COULD NEVER LEAVE ALBERTA
CAUSE I'M FROZEN TO THE GROUND!!

Pe curand,
Claudia

7 comments:

  1. sunteti minunati!

    felicitari pentru job. ma bucur mult ca sunteti veseli si super incantati!

    ReplyDelete
  2. @DoarEu - multumesc mult! sa stii ca ne-am luat o piatra de pe inima :)

    ReplyDelete
  3. Felicitari pentru cum va descurcati.Sa va fie si mai bine.Foarte frumos prezentat .Trebuie sa ne apucam de engleza ca nu se mai poate.Multa bafta si sanatate in continuare.
    Mama_s

    ReplyDelete
  4. ahahahahahaha ... stai ca ma tin cu mana de burta ... uhuhuhuhuhu .... ahahahahahah .... aahahahahhahaha ... prea tare poezia. Fug ca fac pe mine de ras ..... aahhhaahahhaha .... ahahaha .... ups, am zis eu ca trebuia sa ma grabesc!!!!!

    ReplyDelete
  5. @Mama_s: Engleza pe paine, ca piciu' a inceput sa vorbeasca romano-engleza deja!

    @Body: vezi ca astia au inventat si scutece pentru adulti. Roaga-l pe Mosu' sa iti trimita vreo 2 baxuri ca sa ai si tu la astfel de ocazii... :))

    ReplyDelete
  6. Felictari pentru job. Este un mare pas inainte. In rest, vad ca pulsul Albertei pe timp de iarna l-ati luat...:))).
    Daca deja ati inceput cu sarmalele si zacusca, sunt curios de Craciun ce poze o sa mai postati. :)))
    Toate cele bune va dorim.
    Dan

    ReplyDelete
  7. @Dan: Multumesc mult de tot!

    De Craciun o sa bagam curcan la greu, ca aici asa e traditia! Dar,evident, vom asezona din belsug cu carnaciori romanesti (vedem noi de unde ii luam) si sarmale! :)

    Sarbatori fericite!

    ReplyDelete